START

Fă testul DRINKIQ acum

START

Cât de multe știi despre alcool?

Bărbații și femeile de aceeași constituție care beau aceeași cantitate de alcool resimt efectele acestuia la fel.

Fals

Ficatul procesează alcoolul cu ajutorul unei enzime numită alcool dehidrogenază sau ADH. Femeile au mai puține enzime ADH în organism. Acest lucru înseamnă că pot bea aceeași cantitate de alcool, însă simt efectele acestuia mai accentuat.

URMĂTOAREA ÎNTREBARE

Copiii pot bea puțin alcool pentru a învăța cum să consume responsabil ca adulți.

Fals

Minorii nu ar trebui sa bea alcool niciodată. Sunt foarte multe riscuri asociate consumului de alcool de la o vârstă fragedă, cum ar fi afectarea dezvoltării creierului, creșterea riscului de tulburări mintale, intoxicația cu alcool, vătămări sau accidente.

URMĂTOAREA ÎNTREBARE

Cât timp îi ia ficatului să proceseze o măsură standard de băutură spirtoasă?

1 Oră

Durata de procesare a unei măsuri standard de băutură spirtoasă este de aproximativ o oră.

URMĂTOAREA ÎNTREBARE

Care dintre următoarele conține cel mai mult alcool?

Toate conțin aceeași cantitate

Măsura standard de servire a băuturilor spirtoase, bere sau vin conține aceeași cantitate de alcool. O băutură standard conține, în general, aproximativ 10 grame de alcool. Efectul asupra organismului este determinat de cantitatea băută, nu de tipul băuturii.

URMĂTOAREA ÎNTREBARE

Care sunt potențialele riscuri asociate consumului de alcool ilicit sau contrafăcut?

Toate cele de mai sus

Cumpărarea de alcool ilicit îți poate pune sănătatea în pericol. De cele mai multe ori este de calitate proastă, produs în condiții neigienice și insalubre. De asemenea, este în afara reglementărilor autorităților, neplătitor de taxe și de multe ori legat de activități infracționale care dăunează afacerilor legale.

URMĂTOAREA ÎNTREBARE

Este consumul de bere o opțiune mai sănătoasă decât un pahar de vin sau un cocktail de băuturi spirtoase?

FALS

O unitate standard de servire a băuturilor spirtoase, bere sau vin, conține aceeași cantitate de alcool. O băutură standard conține aproximativ 10-15ml de alcool. Efectul asupra organismului este determinat de cantitatea consumată, nu de tipul băuturii.

URMĂTOAREA ÎNTREBARE

Dacă vrei să reduci caloriile din ceea ce bei ar trebui să bei doar vin. Berea și băuturile spirtoase îngrașă.

Fals

Un pahar de vin de 200ml conține aproximativ 200 de calorii. În comparație, 25ml de băuturi spirtoase conțin aproximativ 50 de calorii, iar o sticlă de 330ml de bere poate conține aproximativ 150 de calorii. Reține: cantitatea de calorii din băutură depinde de tăria alcoolului, cantitatea băută și alte ingrediente suplimentare pe care le adăugi în băutura preferată.

URMĂTOAREA ÎNTREBARE

Înainte să bei ar trebui să...

Toate cele de mai sus

Întotdeauna mănâncă și bea apă când consumi alcool. Mâncarea încetinește rata de absorbție a alcoolului în sânge deoarece rămâne mai mult timp în stomac. Apa te menține hidratat. Întotdeauna să te gândești cum vei ajunge acasă - niciodată să nu conduci sub influența băuturilor alcoolice.

URMĂTOAREA ÎNTREBARE

Dacă vrei să te trezești din beție ar trebui să...

Niciuna din cele de mai sus nu te va ajuta să te trezești din beție

Odată ce începi să simți efectele alcoolului nu poți accelera procesul de eliminare al acestuia din organism. Toate cele de mai sus te pot face să te simți mai alert, dar nu te vor trezi.

URMĂTOAREA ÎNTREBARE

Consumul de alcool înainte de a conduce un vehicul poate avea impact asupra...

Toate cele de mai sus.

Consumul de alcool vă afectează judecata, coordonarea și vederea. Poate avea consecințe serioase atât pentru dumneavoastră, cât și pentru cei dragi sau alte persoane. Alege siguranța și nu te urca la volan sub influența băuturilor alcoolice. Având în vedere această informație, este mai puțin probabil să conduci sub influența băuturilor alcoolice?

Da Nu sunt sigur

Crezi că acum ai mai multe informații despre alcool și efectele acestuia asupra organismului?

Ți-ar plăcea să faci testul din nou?

Dă o notă testului

Părerea ta

Cât de interesante ți s-au părut întrebările?
TRIMITE

Ți-ar plăcea să faci testul din nou?